Dekkers Online Psycholoog

VAN PERSOONLIJKE WENS NAAR PERSOONLIJKE GROEI

 

     
Hoe ziet mijn dienstverlening eruit?
   

Wie is drs. Gerard Dekkers MMO, PSYCHOLOOG NIP?

Ik heb in het verleden me altijd zeer breed georiënteerd zowel tijdens mijn studie psychologie (van klinische vakken, het economische gedrag van consumenten tot aan een postdoctorale management opleiding) als in de afgelopen 10 jaar op de arbeidsmarkt (van beleggingsadviseur tot aan programmamanager en HRM manager binnen Rabobank Nederland). Dit geeft de kern weer van de kracht van mijn dienstverlening. Ik kan putten uit een brede ervaring op het gebied van arbeidsgerelateerde vraagstukken, sta nog steeds met 2 voeten midden in het bedrijfsleven (nu: Rabobank Nederland) en beheers de vaardigheid om met concrete en/of richtinggevende adviezen mensen te helpen op hun eigen weg.

In Tilburg aan de KUB heb ik Economische Psychologie en Communicatie & Voorlichting gestudeerd. Om de psychologie beter te kunnen plaatsen binnen de bedrijfseconomie koos ik daarna voor de post-doctorale management opleiding Master of Management & Organization vanuit het TIAS. Mijn affiniteit heeft altijd gelegen bij kwaliteit van dienstverlening en strategievormingprocessen binnen midden en middengrote ondernemingen. Eigenlijk heb ik altijd de drang gevoeld om de psychologie meer functioneel te maken voor het bedrijfsleven. Mijn huidige initiatieven zijn een integratie van mijn persoonlijke aandacht voor de individuele medewerker/manager en haar/zijn bedrijfsmatige vraagstukken.

 

Mijn werkervaring ben ik gestart bij Reaal Verzekering als onderzoeker naar de kwaliteit van dienstverlening van deze verzekeraar gecombineerd met implicaties van de uitkomsten voor hun marketingcampagne ("Foutje bedankt!). AEGON bood mij daarna de mogelijkheid om na een traineeship bij Spaarbeleg een aantal jaren zelfstandig franchisenemer te worden. In deze eerste jaren heb ik een basis gelegd van marketing inzicht en gestructureerd ondernemerschap. Het ontwikkelen van diepgang in peoplemanagement en het creeren van de vaardigheid om in een helicopterview naar een onderneming te kunnen kijken, heb ik geleerd in de functie als manager bij lokale Rabobanken en als programma manager binnen Rabobank Nederland. Het functioneren als HRM manager voor projectmanagers binnen Rabobank Nederland heeft mij gemotiveerd om met te gaan vestigen als parttime psycholoog voor arbeidgerelateerde vraagstukken..

© 2002- 2003 Dekkers Online Psycholoog Alle rechten voorbehouden